TrivselsLab – partnerskab om børn og unges trivsel i Faaborg-Midtfyn Kommune
Projektet skal udvikle, afprøve og evaluere en systemorienteret, datadreven og samskabende tilgang, der skal fremme børn og unges trivsel.
Formålet er dels at opbygge kapacitet i kommunen til at arbejde med vilde sundhedsproblemer og dels at forbedre trivslen for børn og unge gennem konkrete handlinger.
Det skal bidrage til at udvikle metoder til sundhedsfremme og forebyggelse, som potentielt kan overføres til andre kommuner.
Baggrund for partnerskabet
Mistrivsel blandt børn og unge er en voksende problemstilling i hele den vestlige verden Men det er mere end vanskeligt at finde frem til de præcise årsager – og ikke mindst, hvordan vi får vendt udviklingen.
Det ønsker et nyt og særligt partnerskab mellem Center for Sundt Liv og Trivsel og Faaborg-Midtfyn Kommune at gøre op med.
I et forløb over de næste fire år skal partnerne klarlægge årsager til børn og unges mistrivsel og finde løsninger, der virker.
Kommunen vil tage udgangspunkt i egne data til at kortlægge mønstre for mistrivsel og senere finde bud på mulige løsninger. Det hele faciliteres, understøttes og evalueres af centrets eksperter og eksterne forskningsmiljøer.
Denne bevilling er knyttet til partnerskabets første fase. Her skal der laves en projektbeskrivelse som grundlag for den løbende forskning, trivselsudfordringerne i kommunen kortlægges, og der opstilles en række hypoteser.
Senere indføres en række prøvehandlinger med evaluering og tilknyttet forskning. Kommunens unge vil løbende blive inddraget i forløbet.
Projekttitel: ”Systemorienteret og datadrevet samskabelsesprojekt for børn og unges trivsel i Faaborg-Midtfyn Kommune”
Læs også: Nyt innovativt samarbejde: Datadrevet tilgang skal fremme børn og unges trivsel